fbpx

Het hebben van een droge huid is vaak erg vervelend. In de herfst- en wintermaanden wordt de huid meestal nog droger en is het dus belangrijk om goede verzorging te gebruiken. Maar wat is nu de oorzaak en wat kan ik het beste doen om er voor te zorgen dat mijn huid minder droog wordt? Lees het allemaal in onze beauty blog en laat je inspireren door onze verzorgende producten!

Waarom is mijn huid droog?

Een droge huid bevat te weinig vocht en vet waardoor de huid dus erg droog aanvoelt en ook kan gaan schilferen. Dit kan bijvoorbeeld komen door een tekort aan zonlicht. De zon voedt de huid met vitamine D, vitamine D wordt als vet opgeslagen in het lichaam en is dus een stof die de huid ook voedt. Ook kan het veel buiten zijn ,waardoor je huid blootgesteld wordt aan kou, regen en wind, de huid uitdrogen. Als het koud is en niet regent is er sprake van een lage luchtvochtigheid. Een droge lucht kan de huid uitdrogen en schraal laten aanvoelen. Ook het hoog aanzetten van de verwarming heeft een negatief effect op de huid. Het aan hebben staan van de verwarming maakt de lucht erg droog, als er weinig vocht in de lucht zit dan droogt de huid ook sneller uit.

Natuurlijke oorzaken van het hebben van een droge huid kunnen zijn dat de huid van zichzelf niet genoeg vetten bevat en daarom niet genoeg talg kan produceren om de huid vet te houden. Een andere oorzaak kan het gebruik van de verkeerde reinigingsproducten/gezichtsverzorging zijn. Ook wanneer je niet voldoende water drinkt kan de huid sneller uitdrogen.

Hoe kan ik een droge huid tegengaan?

Er zijn meerdere dingen die je kan doen om een droge huid tegen te gaan. Het is belangrijk om voldoende water te drinken, om per dag minimaal een half uur buiten te zijn en om niet te heet te douchen. Probeer elke dag 2 liter water te drinken, hierdoor blijf je je huid goed hydrateren. Zorg dat je buiten bent zodat de huid voldoende zonlicht en daardoor vitamine D krijgt. Ook als het bewolkt is bereiken de zonnestralen de huid. Als je te warm doucht dan droogt de huid sneller uit. Probeer te douchen op een temperatuur van maximaal 38 graden.

Maar ook met behulp van de juiste verzorgingsproducten kan een droge huid worden tegengegaan. Verzorg de huid dagelijks met een hydraterende dag- of nachtcrème en gebruik daarnaast bijvoorbeeld een voedende olie of serum. Hiermee bestrijd je jouw extra droge huid in de winter. Selvert Thermal heeft meerdere productlijnen die een droge huid tegengaan. Voor een zeer droge huid is er de Aquawear lijn, deze hydrateert de huid direct. Voor een verouderde, droge huid is er de Cell Vitale Hydratante lijn, hierbij wordt de huid niet alleen gehydrateerd maar worden ook rimpels en andere ouderdomsverschijnselen aangepakt. Voor de normale droge huid is er de Daily Beauty Care lijn. Deze is geschikt voor elk huidtype en behoudt de vochtbalans van de huid.

Kijk voor al onze producten voor een droge huid in onze webshop. Last van een ander type huid? Bekijk dan alle producten in de webshop. Wilt u advies over welk type product geschikt is voor uw huid, neem dan contact met ons op via telefoon: +31 (0) 10 434 6201 of e-mail: info@selvert.nl of kom eens langs in de salon.