fbpx

Het verschil tussen dag- en nachtcrème zijn twee verschillende soorten huidverzorgingsproducten die bedoeld zijn om op verschillende momenten van de dag te worden gebruikt. Dagcrème wordt gebruikt om de huid overdag te beschermen en te hydrateren, terwijl nachtcrème ‘s nachts wordt gebruikt om de huid te voeden en te herstellen terwijl je slaapt.

Dagcrème heeft vaak een lichtere textuur dan nachtcrème, omdat het snel moet worden geabsorbeerd en geen vettig residu achter mag laten op de huid. Dagcrèmes bevatten meestal ook ingrediënten die bescherming bieden tegen de zon, zoals SPF, om de huid te beschermen tegen schadelijke UV-stralen.

Nachtcrème heeft daarentegen een dikkere textuur en bevat vaak ingrediënten die de huid voeden en herstellen terwijl je slaapt, zoals retinol, peptiden en antioxidanten. Nachtcrèmes zijn ontworpen om langer op de huid te blijven zitten en de huid gedurende de hele nacht te voeden en te herstellen.

NF crème

De NF crème is een van de beste dagcrèmes door de voedende anti-aging crème voor de droge, schilferende en vochtarme huid. De textuur van deze dagcrème en nachtcrème is een romige dikke substantie. Om de NF crème zo goed mogelijk aan te brengen kunt u de dagcrème tussen de vingertoppen opwarmen en daarna aanbrengen op uw gezicht en hals. 

Wat doet een dagcrème

Dagcrème wordt gebruikt om de huid overdag te beschermen en te hydrateren.  Dagcrème heeft vaak een lichtere textuur dan nachtcrème, omdat het snel moet worden geabsorbeerd en geen vettig residu achter mag laten op de huid. Dagcrèmes bevatten meestal ook ingrediënten die bescherming bieden tegen de zon, zoals SPF, om de huid te beschermen tegen schadelijke UV-stralen.

Wat doet een nachtcrème

Nachtcrèmes worden ‘s nachts gebruikt om de huid te voeden en te herstellen terwijl je slaapt. Nachtcrème heeft een dikkere textuur en bevat vaak ingrediënten die de huid voeden en herstellen terwijl je slaapt, zoals retinol, peptiden en antioxidanten, maar wat doet een nachtcrème? Nachtcrèmes zijn ontworpen om langer op de huid te blijven zitten en de huid gedurende de hele nacht te voeden en te herstellen. Onze favoriete nachtcreme is dan ook de aqua Night Cream Mask. Dit is een masker en nachtcreme in 1. Het Aqua night mask is speciaal voor de droge, schilferige en de vochtarme huid. Het nachtcrème masker is een hydraterend crèmemasker welke je de hele nacht kan laten intrekken (je hoeft hem niet af te spoelen). Het zorgt ervoor dat de volgende ochtend de huid weer prachtig straalt en gehydrateerd is. Dit nachtcrème masker is zeer geschikt in combinatie met de Aqua behandeling.

Kan je dagcreme als nachtcreme gebruiken?

We krijgen vaak de vraag; kan je dagcreme als nachtcreme gebruiken? Of kan je nachtcreme als dagcreme gebruiken? Er zit namelijk best wel wat verschil tussen nacht en dagcreme. In theorie kun je dagcrème als nachtcrème gebruiken, maar het is niet de meest optimale keuze. Zoals je nu begrijpt, bevat een dagcreme bijvoorbeeld SPF. Dit heb je s’nachts niet nodig. 

Dus, hoewel je technisch gezien dagcrème ‘s nachts kunt gebruiken, profiteert je huid meer van een product dat specifiek is ontworpen om ‘s nachts te herstellen. Hetzelfde geldt voor het gebruik van een nachtcrème overdag – het zou te zwaar kunnen zijn en geen bescherming bieden tegen de zon. Het is het beste om producten te gebruiken zoals ze bedoeld zijn voor optimale huidgezondheid.

Wat wij in ieder geval voor iedereen kunnen aanraden, is het firming & hydrating programma van de Splendour line. Deze behandeling verwijdert rimpels, rehydrateert en onderhoudt een jonge huid. De huid behoudt als het ware zijn natuurlijke jeugdigheid. Zo zie jij er weer glad en stralend uit. Voordat je deze behandeling compleet ondergaat kun je altijd eerst het Hyaluronic & vitamine B3 serum proberen. Dit serum is onderdeel van de behandeling en geeft een goed beeld van de effecten.

Dag en nachtcreme in 1

Het gebruik van een product dat zowel als dag- en nachtcrème dient kan zeker handig zijn, vooral als je graag je huidverzorgingsroutine simpel houdt of als je veel onderweg bent. Maar er zijn een paar dingen waar je rekening mee moet houden , want er zit een verschil tussen dag en nachtcrème. Wij krijgen dan ook regelmatig de vraag, is er een dag en nachtcreme in 1 ?

Als je een 2-in-1 product gebruikt, probeer dan een product te vinden dat een balans biedt tussen bescherming en voeding. Zorg er echter voor dat het nog steeds SPF heeft voor overdag, of wees bereid om een apart zonnebrandcrème product te gebruiken om je huid tegen de zon te beschermen.

In het algemeen is het belangrijkste dat je aandacht besteedt aan wat je huid nodig heeft. Als een 2-in-1 product werkt voor jou en je huid er blij mee is, dan is dat helemaal goed. Een van de best verkochte huidproducten voor het gezicht blijft onze Vitamine C serum, welke je ook kan gebruiken als dag en nachtcreme in combinatie met zonnebrand. Een ander goed voorbeeld van een dag en nachtcreme in 1 is de Cell Vitale Anti-age Cream. Dit is een intensieve behandeling om je droge huid intensief te voeden tegen uitdroging. 

Voor wie is dag- en nachtcrème bedoeld?

Het is belangrijk om te onthouden dat iedereen een andere huid heeft en dat wat voor de een werkt, niet noodzakelijkerwijs voor de ander werkt, er zit namelijk verschil tussen dag en nachtcrème.  Het kan even duren voordat je de juiste dag- of nachtcrème hebt gevonden die bij jouw huid past. Het is altijd een goed idee om de ingrediënten te controleren en, indien mogelijk, een product eerst uit te testen voordat je het koopt. Voor meer advies of het testen van producten kunt je altijd contact met ons opnemen.