fbpx

Vitamine C is een essentieel ingrediënt in huidverzorging, en het is niet moeilijk te begrijpen waarom. Het helpt bij het bestrijden van vrije radicalen, verheldert de teint en stimuleert de aanmaak van collageen. Maar wist je dat vitamine C zonlicht ook kan helpen om je huid te beschermen tegen schadelijke UV-straling? In dit artikel onderzoeken we de voordelen van het combineren van vitamine C en zonlicht, en hoe je vitamine C het beste kunt gebruiken om je huid te beschermen tegen de zon.

Zon en Vitamine C : waarom het belangrijk is voor je huid

Vitamine C is een krachtige antioxidant die je huid kan beschermen tegen schadelijke vrije radicalen die ontstaan door blootstelling aan zonlicht. Vitamine C zonlicht heeft dus een synergetische werking: het helpt je huid te beschermen tegen UV-straling, terwijl het tegelijkertijd de schade herstelt die al is aangericht door de zon. Dit betekent dat het regelmatig gebruiken van een vitamine C serum in combinatie met een goede zonnebrandcrème je huid op de best mogelijke manier beschermt tegen de zon.

Vitamine C serum

Door de hoge concentratie van vitamine C, ofwel ascorbinezuur, zijn dermatologen het erover eens: vitamine C serum is dé musthave onder vitamine c gezichtsverzorging. 

Het vitamine c serum van Selvert Thermal wordt snel opgenomen door de huid en heeft een helende werking op de huid op verschillende gebieden. Het vitamine C serum van Selvert is het beste te gebruiken met de hele vitamine C lijn

Vitamine C zon: hoe je het beste vitamine C kunt gebruiken in combinatie met zonbescherming

Het is belangrijk om te weten hoe je vitamine C zon op de juiste manier kunt combineren met zonbescherming om optimaal te profiteren van de voordelen. Hier zijn enkele tips om in gedachten te houden:

  • Gebruik een vitamine C serum met een goede concentratie: Kies voor een vitamine C serum met ten minste 10-20% vitamine C. Dit zorgt voor een effectieve bescherming tegen vrije radicalen die ontstaan door blootstelling aan zon vitamine C.
  • Breng vitamine C aan voordat je zonnebrandcrème gebruikt: Om te profiteren van de voordelen van vitamine C zon, breng je eerst je vitamine C serum aan en laat je het volledig intrekken voordat je je zonnebrandcrème aanbrengt.
  • Gebruik een zonnebrandcrème met een hoge SPF: Kies voor een zonnebrandcrème met een SPF van minstens 30 om je huid optimaal te beschermen tegen zon vitamine C. Selvert biedt ook een unieke 90 SPF zonnebrandcrème aan voor de extra gevoelige huid. 
  • Breng zonnebrandcrème regelmatig opnieuw aan: Zorg ervoor dat je zonnebrandcrème elke twee uur opnieuw aanbrengt, vooral als je veel tijd buiten doorbrengt in direct zonlicht. Dit zorgt ervoor dat je huid continu beschermd is tegen vitamine C zon. Gebruik bijvoorbeeld een handige SPF 50 body mist

Zon vitamine C: misvattingen ontkracht

Er bestaat een misvatting dat vitamine C alleen ‘s avonds gebruikt mag worden, omdat het je huid gevoeliger zou maken voor de zon. Dit is echter niet waar. Zoals eerder vermeld, helpt vitamine C zonlicht je huid juist te beschermen tegen schade door vrije radicalen veroorzaakt door UV-straling. In feite tonen studies aan dat vitamine C de gevoeligheid voor de zon niet verhoogt, en daarom is het volkomen veilig om vitamine C zon gedurende de dag te gebruiken. Je kunt dus gerust een vitamine C nachtcrème gebruiken.

Vitamine C en zon: combinatie voor een stralende huid

Door vitamine C te combineren met zonbescherming, zoals een zonnebrandcrème met een hoge SPF, kun je profiteren van de vele voordelen van zon vitamine C. Je huid zal niet alleen beter beschermd zijn tegen schade door UV-straling, maar ook een gezondere, stralende teint krijgen dankzij de antioxidante werking van vitamine C.

Conclusie: vitamine C zonlicht en zonbescherming voor een gezonde huid

Het is duidelijk dat vitamine C een belangrijke rol speelt bij het beschermen en herstellen van je huid na blootstelling aan zonlicht. Door vitamine C zon op de juiste manier te combineren met zonbescherming, kun je je huid beschermen tegen schade door UV-straling en vroegtijdige huidveroudering voorkomen. Dus vergeet niet om je vitamine C-serum en zonnebrandcrème elke dag te gebruiken om optimaal te profiteren van de voordelen van zon vitamine C en een stralende, gezonde huid te behouden.